Producent Oliver Paunović dobitnik Plakete za doprinos manifestaciji „Sećanje na Tomu Zdravkovića“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U rodnom gradu čuvenog pevača Tome Zdravkovića održana je manifestacija „Sećanje na Tomu Zdravkovića“ u Velikoj sali Doma kulture Aleksinac.

Tom prilikom, Centar za kulturu i umetnost Aleksinac uručio je producentu Oliveru Paunoviću Plaketu za doprinos manifestaciji „Sećanje na Tomu Zdravkovića“ na predlog Miloša Paovića.

Ova manifestacija se organizuje 6. put u Aleksincu, a u tu čast, koncerte su održali Lena Kovačević, Dušan Svilar, Nikola Cvetković, Ljubica Veličković, Bojan Mladenović i Lola i Danka Veljković.

Podsetimo, 20. novembra na dan rođenja legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića na televiziji Zona Plus od 20 sati prikazan je dokumentarni film producenta Olivera Paunovića, ”To je Toma, pesnik i nesretnik”. Ovaj film potpisuje City Grupa i Centar za kulturu Aleksinac, reditelj je Vladimir Ristić po ideji Miloša Paovića.

„Napravili smo čudo sa  dokumentarnim filmom o Tomi koji se istvoremeno prikazovao sa igranim filmom Dragana Bjelogrlića. Još jednom veliko hvala Milošu što nas je izabrao zajedno sa svojom ekipom da odradimo taj fim. Siguran sam da smo filmom „To je Toma“ sačuvali budućim pokolenjima pravu istinu o Tomi. Hvala mom Aleksincu i vidimo se opet uskoro“, poručio je Paunović.

Manifestacija sećanje na Tomu Zdravkovića u njegovom rodnom gradu tradicionalno se održava od 2017. godine sa idejom da se lik i delo Tome Zdravkovića približe široj publici.

Foto: FB Aleksinac net

„Želili smo da njegove pesme na neki novi način izvode muzičari iz različitih žanrova, poput rokera, džezera i muzičara klasične muzike kako ne bi bilo. Milsim da smo u tome uspeli jer svake godine dobijamo Tomine pesme u novom ruhu. Oliver Paunović ima je dovoljno sluha i hrabrosti da se uključi, u tada još neisvesni podhvat u vreme Korone, ali ono što se ispostavilo kao rezultat je sjajan dokumentari film“, pojašnava Paović.

On ističe da, prema podacima dobijenih od televizijskih stanica film je do sada pogledalo ukupno više od 12 miliona gledalaca širom planete zemlje.

„Tim povodom odlučili smo da ove godine plaketu za doprinos manifestaciji dodelimo Oliveru Paunoviću kao velikom prijatelju i manifestacije i grada Aleksinca“, kaže Paović.

Plaketu za doprinos manifestaciju poneo je i istoričar Zoran Ivanović.

Dokumentarac obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića. Snimanje je počelo polovinom u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.
U ovom unikatnom ostvarenju učestvovali su Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x