ProGlas: Izuzetno opasna neistina da smo govorili o ubistvu predsednika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen
Podelite vest

Izuzetno je opasna neistina da je ProGlas govorio o ubistvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je izneo šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Milenko Jovanov, saopšteno je danas iz te inicijative.

ProGlas u saopštenju navodi da je “takav postupak apsolutno izvan dozvoljenog načina javnog istupa najviših predstavnika zakonodavne vlasti u zemlji”.

“Pozivamo vladajuću stranku, koja diktira ton i način rada Skupštine Srbije, da stane na put ovakvim opasnim optužbama i neodgovornim istupima pojedinaca koji ih iznose. Neophodno je da se način obraćanja, kao i sam rad Skupštine Srbije vrate u okvire civilizovanog dijaloga i elementarnih demokratskih principa. Klevetanje kritičara vlasti i političkih neistomišljenika produbljuje ionako velike podele u društvu i dovodi ga na ivicu konflikta”, navodi se u saopštenju.

ProGlas je naveo da “pozdravlja javno izrečene pozive na dijalog vlasti i opozicije, ma sa koje strane da oni dolaze”.

“Takav dijalog ne samo da će blagotvorno uticati na smirivanje društvenih tenzija, već će ići i u pravcu produktivne i delotvorne primene najvažnijih preporuka ODIHR. A bez njih ne može i neće biti slobodnih i poštenih izbora u Srbiji”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x