ProGlas: Napadi na CRTU pokušaj da se ućutka organizacija koja je razotkrila izbornu prevaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Inicijativa ProGlas ocenila je danas da “napadi” predsednika Srbije Aleksandra Vučića i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) na Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) imaju za cilj da zastraše i “ućutkaju” tu organizaciju jer se “odvažila da razotkrije izbornu prevaru bez presedana”.

U saopštenju ProGlasa se navodi da je CRTA “organizacija civilnog društva koja je više od 20 godina posvećena razvoju demokratske kulture i koja je odigrala ključnu ulogu u prikupljanju dokaza o tome kako je režim varao na izborima 17. decembra 2023. godine”.

“Osuđujemo napade predsednika Aleksandra Vučića i drugih glasnogovornika režima na CRTU i pružamo punu podršku toj i svim drugim hrabrim organizacijama i časnim pojedincima koji su doprineli tome da se činjenice o ovoj izbornoj prevari dokumentuju, analiziraju i saopšte domaćoj i međunarodnoj javnosti”, naveli su iz ProGlasa.

Prethodno je funkcioner SNS Vladimir Đukanović izjavio da bi članove organizacije CRTA trebalo uhapsiti zbog “uznemiravanja javnosti”.

Đukanović je na društvenoj mreži Iks napisao da bi Viši javni tužilac Nenad Stefanović “trebalo da te iz CRTE pohapsi zbog obmane javnosti o navodnoj krađi (glasova na decembarskim izborima u Srbiji), kao i uznemiravanja javnosti”.

On je dodao da bi CRTU kao “lobističku organizaciju” bi trebalo zabraniti.

“Da li je ovo pretnja?”, zapitali su se potom iz CRTE u postu na istoj mreži.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x