ProGlas pozvao na mirni protest u subotu kod Terazijske česme, zahteva nove izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen
Podelite vest

Osnivači inicijative ProGlas pozvali su danas građane da im se pridruže na u mirnom protestu, u subotu u podne kod Terazijske česme i zatražili da se kroz šest meseci održe novi izbori jer, kako su naveli, postoje brojni dokazi da ovi upravo završeni ne izražavaju slobodnu volju građana.

“Dođite da složno, mirno i odlučno poručimo da ne pristajemo na prekrajanje izborne volje. Ne pristajemo na dalje obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i na pristajemo na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji”, poručila je glumica Svetlana Bojković, u ime osnivača inicijative ProGlas.

Kako je navela, “na osnovu prikupljenih dokaza može se bez oklevanja zaključiti da rezultati na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima ne izražavaju slobodnu volju građana, a slobodni i pošteni izbori su u interesu svih građana, nezavisno od njihovih političkih uverenja i za koga su glasali”.

“Zbog izneverene slobodne volje građana, zahtevamo da se novi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održe u celoj Srbiji u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova”, navela je Bojković.

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen

Ona je rekla da ProGlas pruža punu podršku studentima na pokazanoj građanskoj hrabrosti, da osuđuje nasilne napade na institucije ali i prekomernu upotrebu silu.

“Molimo sve one koji štrajkuju glađu da prestanu da ugrožavaju zdravlje. Njihovu žrtvu cenimo ali takođe smatramo da je ljudski život svetinja”, naveli su u poruci osnivači inicijative ProGlas, koju je saopštila Bojković.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x