Proglašene izborne liste Zavetnika i Stranke pravde i pomirenja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Republička izborna komisija Foto: rik.parlament.gov.rs
Podelite vest

Republička Izborna komisija potvrdila je danas izborne liste Zavetnika i Stranke pravde i pomirenja za parlamentarne izbore 3. aprila 2022. godine. Na sednici RIK-a proglašena je lista “Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici”, koja je podneta 19. februara.

Članica RIK-a Maja Pejčić potvrdila je da se na listi nalaze imena 250 kandidata za poslanike, da su ispunjeni uslovi u zastupljenosti polova i priložena sva dokumentacija.

“Lista je podnela i spisak 11.807 birača koji su je podržali, a naknadnom proverom spiska birača utvrđeno je da postoji 10.968 valjanih potpisa, te su se stekli uslovi za proglašenje liste”, rekla je Pejčić.

RIK je danas proglasila i listu pod nazivom “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić”.

Član RIK-a Miroslav Vasić naveo je da je Stranka pravde i pomirenja podnela listu sa 133 kandidata, svu dokumentaciju i 8.582 birača, od kojih je pravno valjano 5.056.

“Pošto je potvrđeno da je reč o listi nacionalne manjine i s obzirom na to da je SPP upisana u registar kao stranka bošnjačke nacionalne manjine, stranka je podnela više od pet hiljada potpisa, te su se stekli uslovi za proglašenje liste”, rekao je Vasić.

Svaka proglašena lista iskoristila je pravo da za sastav RIK-a predloži po jednog člana i zamenika člana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x