Program „ČIGOTA“ – Škola ZDRAVOG ŽIVOTA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Program “Čigota” je medicinski program, koji se realizuje u ČIGOTI® na Zlatiboru i namenjen je za redukciju telesne mase i promenu životnog stila.

Osnovan je 18. novembra 1989. godine i do danas je u njemu učestvavalo preko 50.000 korisnika.

Suština programa je u uspostavljanju poremećene ravnoteže između unosa energije i potrošnje, smanjenje telesne težine i redukovanje faktora koji narušavaju zdravlje, trajno oslobađanje viška masnog tkiva i poboljšanje fizičkih sposobnosti i estetskog izgleda bez obzira na godine, starost i pol.

Koncepcija “Čigota” programa je zasnovana na:

  • dobro izbalansiranoj dijeti
  • strogo određenoj i doziranoj fizičkoj aktivnosti (rekreativne šetnje, vežbe u bazenu i vežbe u sali)
  • edukativnim predavanja (lekara, profesora sporta, nutricionista i psihologa)
  • stvaranju pozitivne, grupne atmosfere.

Dijete su hipokalorijske sa očuvanom hranljivom vrednošću namirnica i uravnoteženim odnosom hranljivih materija. Dnevni energetski unos se uobičajeno kreće između 1000 i 1500 kcal, a u zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika se i individualno propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom – nutricionistom i lekarom.

Fizičke aktivnosti su strogo dozirane, sprovode se 3-4 sata dnevno i obuhvataju duge, rekreativne šetnje, vežbe u sali i vežbe u bazenu. Svaka aktivnost traje od 45-60 minuta i sprovodi se pod kontrolom profesora sporta. Ritam fizičkih aktivnosti je uslađen sa ritmom obroka.

Boravak u grupi pomaže da se ostvari sklad, poboljša raspoloženje, podstakne volja i motivacija, kao i vera da se može uspeti u novom i zdravom načinu života.

Cilj programa nije samo smanjenje telesne težine, već je to i škola zdravog i pravilnog života! Naš zadatak je i da svakog polaznika programa naučimo kako da prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da ih ispravi po povratku kući i što je najvažnije da nauči da živi drugačije – aktivno i zdravo!

Uspeh našeg programa nisu samo izgubljeni kilogrami i unapređenje zdravlja, već i sticanje novih saznanja i novih prijatelja!

PRIDRUŽITE NAM SE I POSTANITE PRIJATELJ ČIGOTA TIMA!

„ČIGOTA“ Zlatibor
Dr Dragoslava Zeke Smiljanića, Zlatibor
031 597 597
www.cigota.rs
FACEBOOK

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x