Proizvođači mleka blokiraju raskrsnice na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 360 Serbia video printscreen
Podelite vest

Proizvođači mleka nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i celoj poljoprivredi, blokiraće danas na šest sati raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

“Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi poljoprivreda će potpuno propasti”, rekao je Palamarević.

To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.

Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodilo konkretnim dogovorom zbog čega najavljeni protest nije odložen.

Blokada raskrsnica počeće u 10 sati i trajaće do 16 sati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x