Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije, centar Beograda zatvoren za saobraćaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

screenshot FB Vojska Srbije
Podelite vest

Svečana promocija najmladjih oficira Vojske Srbije (VS) biće danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Ministarstvo odbrane je najavilo da će na svečanosti uz prelet vojnih aviona i helikoptera, zakazanoj za 10:00 časova, biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prve oficirske činove biće promovisano 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji će dobiti pištolje s posvetom.

Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, medju kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 17 kadeta i kadetkinja 8. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, prvi u rangu u vidu RV i PVO, sa ocenom 9,66, Aleksandar Nikolić, prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, sa opštim uspehom 9,16 i Kristina Živanović, prva u rangu u službama sa prosečnom ocenom 9,96.

Najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opštim uspehom 9,96.

Pojedine ulice u centru Beograda biće zbog promocije zatvorene za saobraćaj od 08:00 do 14:30 časova.

Medju njima su Trg Nikole Pašića, Dečanska ulica (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Takovska (od ugla sa Kosovskom do raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra, Trga Nikole Pašića i Kneza Miloša) i Bulevar kralja Aleksandra (od raskrsnice sa Crkvom Svetog Marka do raskrsnice Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša – Takovska ulica).

Saobraćaj će biti obustavljen i u delu ulice Kneza Miloša, kao i u ulicama Svetozara Markovića, Beogradskoj, Kosovskoj, Svetogorskoj, 27. marta, Masarikovoj, Kralja Milana, Nemanjinoj, Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićevoj, Kondinoj, Palmotićevoj i Majke Jevrosime.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x