Promocija romana „Hromi“ u biblioteci “Rade Drainac” u Prokuplju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, večeras u 19 časova, biće održana promocija romana ,,Hromi“,  književnika juga Srbije, Vladimira Vučkovića.

Roman „Hromi“ je pisan po istinitom događaju, iz smutnog vremena, neposredno pre Drugog svetskog rata. Događaj povezuje Niš kao grad sa njegovim zaleđem, krajem oko Suve planine, poznatijim kao Zaplanje (prostor iza planina, iza gora).

“Pomešanost ostataka paganizma srpskoslovenskih plemena, koja su odavno tu pristigla, sa snažnim pravoslavno-hrišćanskim duhom, osnovna je karakteristika tog prostora. Kada se to spoji sa stvarnošću, dobija se roman Hromi. Književnost i treba da se bavi realnim pitanjima i problemima ljudskog postojanja i to svim aspektima. Mračni deo čovekove duše je tu možda najvažniji, pa je to, pored ljubavi i jedna od najbitnijih tema ove pripovesti, rekli su u prokupačkoj Biblioteci i pozvali ljubitelje pisane reči da budu njihovi gosti”, saoptila je Narodna biblioteka u Prokuplju u najavi događaja.

O knjizi će govoriti jedan od najčitanijih pisca u Srbiji Dejan Stojiljković, Daniel Jovanović i sam autor. Izdavač je ,,Službeni glasnik“, a recenzent Radivoje Beli Marković.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x