Prosvetari u Leskovcu: Deca i nas maltretiraju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Više desetina profesora, medju kojima je bilo i predstavnika sindikata, okupilo se danas u centru Leskovca kako bi tihim protestom pružili podršku profesorki iz Trstenika, koju su fizički napali njeni učenici, ali i generalno, protiv nasilja nad nastavnicama.

Nekoliko njih reklo je da je nasilje učenika nad profesorima jedna od najčuvanijih tajni o obrazovanju.

“Mi ne smemo da se požalimo. Ako slučaj nasilja, od verbalnog pa gotovo do fizičkog, prijaviš direktoru, nastaje procedura u kojoj ti uvek budeš još jednom žrtva. Čak ti se na kraju preti otkazom, a bilo je slučajeva i otkaza kada dete dolazi iz uticajne porodice”, kazao je za agenciju Beta jedan od nastavnika.

Svi su ocenili da je za takav odnos učenika prema profesorima “kriva država Srbija”.

“To je počelo, kako pričaju starije kolege, još 1992. u vreme velike inflacije, kada su profesori dolazili na čas u pocepanim čarapama, a s druge strane se stvarala bogata klasa, čija deca opet moraju u tu školu”, kazala je jedna profesorka.

Većina nije htela da razgovara uz obrazloženje da će “i ta buka potrajati par dana pa će se na slučaj zaboraviti do nekog novog”.

“Za ovakav slučaj kao što se desio u Trsteniku, ostavku bi, da smo civilizovana zemlja, pod hitno trebalo da podnese ministar prosvete sa celim svojim kabinetom”, rekao je jedan od mladjih profesora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x