Prosvetni sindikati najavili protest ispred Skupštine Srbije za 26. septembar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Četiri prosvetna sindikata najavila su protest “Borba za kvalitetno obrazovanje u Srbiji” za utorak, 26. septembar, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Protest su zakazali zajedno sa Sindikatom obrazovanja Srbije, Granskim sindikatom prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” i Sindikatom radnika u prosveti Srbije, nakon, kako su danas naveli, “niza pregovora i dopisa nadležnima u vezi problema u sistemu obrazovanja i plata zaposlenih”.

“Socijalni dijalog ne postoji već dugi niz godina. Nadležni odbijaju ili potpuno ignorišu naše zahteve za izjednačavanjem prosečne plate zaposlenih u obrazovanju sa prosečnom platom zaposlenih u Srbiji i rešavanje problema obimne administracije u školama”, navodi se u saopštenju.

Nastavnici i svi zaposleni u javnom obrazovnom sistemu, kako su naveli sindikati, sve manje obavljaju vaspitnu funkciju a više administrativnu i formalnu.

Protest će početi okupljanjem ispred Skupštine Srbije u 12 časova, nakon čega će okupljeni otići do Vlade Srbije gde će predati zahteve i zatražiti prijem predstavnika sindikata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x