Protest u Prištini zbog izjava premijera Kosova o Oliveru Ivanoviću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: BetaPhoto/European Council/Zucchi Enzo/DS
Podelite vest

U centru Prištine, za danas je sazvan protest gradjana nezadovoljnih izjavama premijera Kosova Aljbina Kurtija, na godišnjicu ubistva političara Olivera Ivanovića.

Protest, na trgu Skenderbeg, sa početkom u 12.00 su sazvale porodice palih boraca Oslobodilačke vojske Kosova koje se ne slažu sa Kurtijevom ocenom Ivanovića.

Poziv je objavljen na fejsbuku pod nazivom:”Premijeru, ne gazi nam krv! Stop devijaciji istorije“.

Na petu godišnjicu smrti Ivanovića, Kurti je na Fejsbuku objavio video poruku u kojoj je istakao da je “Oliver Ivanović bio osoba posvećena borbi za interese svoje zajednice i grada”.

Naveo je da je “(Ivanović) učinio to tako što je bio otvoren, iskren, uvek oštar po pitanju važnih stvari” ali je, kako je dodao, “poštovao one sa kojima se nije slagao”.

“Voleo bih da ostane živo sećanje na njega, na čoveka koji je radio za stabilnu budućnost i za multietničko Kosovo”, kazao je tada Kurti.

Njegova ocena Ivanovića je naišla na opšte protivljenje i kritike predstavnika političkih stranaka, pojedinaca i nevladinih organizacija, dok je predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca ocenio da je “Ivanović bio kriminalac”.

“Da, da kriminalac bez ikakve sumnje. Mi smo i ranije rekli da o tome treba da odluči sud”, kazao je Konjufca na sednici parlamenta.

Naveo je da, “što se tiče odgovornosti koju je imao Ivanović, premijer (Kurti) nije promenio mišljenje i stav”, te da se, kako je ukazao “ni jedan od zločina koje je izvršio Ivanović se ne uklanja iz njegove biografije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x