Protest upozorenja Sindikata smenskih radnika na termoelektrani Nikola Tesla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: EPS.rs
Podelite vest

Predsednik sindikata smenskih radnika na termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu (TENT) Miljan Ignjatović rekao je da je nekoliko stotina zaposlenih danas protestovalo ispred upravne zgrade u Obrenovcu sa zahtevom da se povećaju zarade.

“Ovo je bio protest upozorenja Vladi Srbije i Ministarstvu rudarstava i energetike zbog neprimerenih zarada”, rekao je Ignjatović za Betu.

Dodao je da je teško govoriti o tome kolike su zarade radnika u proizvodnji na TENT-u jer zavise od smenskog rada, prekovremenih sati i drugih uslova, ali da je, na primer mašinovođa koji prevozi ugalj iz Lazarevca, imao mesečnu zaradu u 2021. godini 16.000 manju, nego 2020. godine.

On je rekao da su zarade obezvređene i da se ne poštuje Kolektivni ugovor, kao i da radnici nemaju problema sa poslovodstvom, koje je “maksimalno korektno”, već sa Vladom Srbije.

Poslovodstvo na čelu sa v.d. direktorom Miroslavom Tomaševićem je, kako je rekao, podiglo proizvodnju, ali da EPS posluje prema planu Vlade Srbije.

Ignjatović je rekao da, ukoliko ne dobiju odgovor Vlade Srbije, da će svakako podržati štrajk sindikata zaposlenih u Elektroprivredi Srbije (EPS), koji se najavljuje, ili ako oni odustanu da će sami doneti odluku o načinu protesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x