Protest vozača trotineta: Traže da se zelenim trakama obeleže ulice za vožnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Vozači električnih trotineta protestovali su u centru Beograda zbog novih propisa, koje je donela Izmena Zakona o saobraćaju koja je stupila na snagu 15. septembra, a kojom je predviđena i zabrana vožnje električnih trotineta po pešačkim površinama.

Jedan od vozača električnog trotineta, Aleksandar Mijajlović izjavio je za televiziju N1 da se vozači trotineta zalažu da se izgradi infrastruktura po hitnom postupku – da se obeleže zelenim trakama ulice kojima se kreću trotineti, da se taj deo puteva asfaltira i da se dozvoli većim trotinetima učešće u saobraćaju jer oni ne predstavljaju nikome problem.

“Sam zakon o bezbednosti saobraćaja destimuliše upotrebu trotineta, isključuje populaciju od 14 do18 godina iz saobraćaja tako da nemaju gde da voze”, kazao je Mijajlović.

Među zahtevima koje su izneli vozači električnih trotineta su da se uslovi u saobraćaju po pitanju prvenstva i bezbednosti prilagode po redosledu: osoba sa invaliditetom, pešak, bicikl, električni trotinet, električni bicikl, motorcikl, automobil, autobus, kamion.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x