Protiv Srbije se vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jučerašnjim događajima kada je dojavlјeno da su u velikom broju škola na teritoriji Beograda navodno postavlјene eksplozivne naprave.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbilјno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama.

„U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije, ni deca. Naša država ozbilјno prilazi rešavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbednosti svih građana, a posebno dece i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, zahvalivši se svim roditelјima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.

„Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovlјeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni  pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim Ministarstvo unutrašnjih poslova da u postupanju i tokom KD pregleda prioritet imaju osnovne škole, pre svega zbog učenika u prvom ciklusu”, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na temu obezbeđivanja testova za polaganje mature poručio da će policija obezbeđivati materijal i čuvati tajnost sadržaja materijala i testova.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom predstojećih proslava maturskih večeri istakao da će pripadnici policije pojačati kontrolu saobraćaja i mladih vozača i apelovao na sve mlade da se u saobraćaju ponašaju savesno i odgovorno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x