Prva laparoskopska operacija karcinoma želuca u Leskovcu u nedelju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/sasint
Podelite vest

Opšta bolnica u Leskovcu obaviće u nedelju prvu laparoskopsku operaciju karcinoma želuca, čime će postati druga ustanova u Srbiji koja obavlja takve zahvate, posle Prve hirurške klinike iz Beograda.

Najavljeno je da će tim hirurga koji će raditi operacije činiti iskusni profesor Miloš Bjelović, koji je i ekspert za oblast minimalno invazivne hirurgije, zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Draganom Gunjićem iz Beograda, kao i hirurgom leskovačke Opšte bolnice Predragom Ivanovićem.

“Već neko vreme doktor Gunjić dolazi u Leskovac i sa njim radimo želudačne kile. Dobar i važan deo te operacije su upravo želudačne kile, a jedino što je ostalo je da uradimo laparoskopski zahvat čitavog želuca zbog karcinoma”, rekao je Ivanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, to će biti prvi put u Leskovcu da se takva vrsta operacije radi na način minimalno invazivne hirurgije.

“Prvi put se radi kao što se rade žučne kese i slepa creva. To se ranije nigde u Srbiji nije radilo. Prvi put je to bilo na Prvoj hirurškoj klinici, pa onda kod nas”, dodao je on.

Ivanović je rekao da će to biti vrhunac rada i dostignuća u toj vrsti hirurgije i da je u planu da se nastavi sa tim operacijama.

Pacijent koji će prvi put biti operisan laparoskopski je 1964. godište.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x