Prva poseta ambasadora Velike Britanije malenom selu – Donja Trnava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Saša Stojiljković, Donja Trnava
Podelite vest

Ambasador Velike Britanije, gospodin Edvarda Fergusona, zajedno sa svojom delegacijom i predstavnicima Trag Fondacije, posetio je maleno selo – Donju Trnavu.

Ovo je prva poseta ambasadora izvan Beograda, od kako je započeo svoj mandat, te je gospodin ambasador, videvši aktivističke pobede i inicijative iz Donje Trnave, nakon Niša odlučio da poseti i Donju Trnavu.

Razgovarao je o obnovljenom fudbalskom klubu “Sloga” i stvorenoj sinergiji kluba i sela, svih komšija i komšinica i igrača. Gostima je objašnjeno šta je za meštane značilo to što se fudbalska pištaljka ponovo čuje u selu i kako je sada na nedeljnom repertoaru gotovo nezaobilazna stanica fudbalski teren, druženje sa komšijama i navijanje za svoj omiljeni fudbalski klub.

Foto: Saša Stojiljković, Donja Trnava

Ovaj klub sada povezuje više sela a kako tvrde najstarije komšije, to se poslednji put desilo na nekadašnim igrankama.

Foto: Saša Stojiljković, Donja Trnava

Posebno je istaknut novi seoski časopis “Super Trnavac” koji je gostima izmamio vrlo pozitivne reakcije, čak, isti su se i pretplatili na naredna izdanja časopisa te nestrpljivo očekuju da vide ko će biti naredni Super Trnavci – glavni aktivstički protagonisti prvog seoskog časopisa!

Foto: Saša Stojiljković, Donja Trnava

Ambasada Velike Britanije je u saradnji sa Trag Fondacijom podržala projekat Trnavaca putem kojeg će kreirati besplatne aerobik sesije za sve komšinice u selu kao i jedinstveni “Trnavački mozaik” na podu svlačionica fudbalskog kluba “Sloga”.

Čuveni moto komšinice koja je inspirala nove aktivnosti u selu: “On da se sprema ručak, a ja da se idem na aerobik” je svima još jednom izazvao osmeh te je poseta završena sa vrlo dobrom energijom i zaključkom da je Donja Trnava, na čelu sa Super Trnavcima, na pravom putu aktivističkog razvoja sela po meri svojih komšija i komšinica!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x