Prvi let kompanije Turkiš Erlajns na liniji Ankara-Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija, Srbija Vesti
Podelite vest

Avio-kompanija Anadoludžet (AnadoluJet), podbrend turske avio kompanije Turkiš erlajns (Turkish Airlines) otvorila je danas direktnu liniju Ankara-Beograd.
Letovi će biti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, avionima tipa Boing (Boeing) kapaciteta do 189 putnika.

Član odbora direktora avio-kompanije Turkiš Erlajns Orhan Birdal rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da ta kompanija obavlja 14 letova nedeljno izmedju Beograda i Istanbula.

“Uvodeći i letove izmedju Beograda i Ankare, koji će Anadoludžet, počev od danas, odavljati dva puta nedeljno, sa velikim zadovoljstvom proširujemo mrežu letova izmedju naše zemlje i Srbije, sa kojom u poslednje vreme imamo još bliže i čvršće odnose”, izjavio je Birdal.

On je dodao da gradjani Turske mogu da putuju u Srbiju sa pasošem, bez vize, ali da se nada da će u budućnosti to biti moguće samo sa ličnom kartom.

Direktor avio-kompanije Anadoludžet Šamil Karakaš istakao je da ta kompanija teži da proširi saobraćajno čvorište u Ankari, čije kapacitete su tokom ove godine, prema njegovim rečima, uvećali za 50 odsto, kao i da linija Ankara – Beograd – Ankara predstavlja važan deo ovog razvojnog plana.

“Iza nas je 13 godina od kada smo započeli naše putovanje povezujući Anadoliju, kako bi obezbedili da svi naši putnici mogu uživati u pristupačnim i sigurnim letovima. Ovim putovanjem, koje smo započeli pod okriljem Turkiš Erlajns, približili smo daleke destinacije i nastavićemo ka istom cilju sa našom kvotom od 52 aviona, letovima na 88 destinacija i 149 linija”, kazao je Karakaš.

On je dodao da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi i da predstavlja spoj tradicije, istorije i moderne arhitekture, i da će se u budućnosti postruditi da dovedu što više turista u Beograd “jer ovde turistička sezona zapravo traje čitave godine”.

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj ocenio je da se odnosi Srbije i Turske razvijaju jako brzim i dobrim tokom.

“Turističke statistike su takodje u porastu, pohvalili bismo se sa čak 200.000 srpskih turista u Turskoj u 2021. godini, zaključno sa oktobrom, što je porast od 80 odsto. I turski turisti u velikom broju posećuju Srbiju i taj broj je do oktobra dostigao 40.000”, rekao je Aksoj.

On je dodao da je u avgustu ministri turizma Turske i Srbije održali sastanak i da je tom prilikom formirana Radna grupa u oblasti turizma, kao i da je u februaru sledeće godine planirana zvanična poseta Turskoj ministarke turizma Tatjane Matić.

Izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade Airport Miodrag Mirković istakao je da je ovo prvi put u istoriji da je beogradski aerodrom povezan sa Ankarom.

“Verujem da će naš aerodrom pružiti efikasnu uslugu koja će omogućiti Turkiš Erlajns i svim našim korisnicima dobru uslugu i povećati broj letova jer je to naš zajednički interes”, rekao je Mirković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x