PRVO MEĐUNARODNO ZLATO ZA ŠAMPIONA IZ PROKUPLJA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zlato za kraj godine: Uroš Grujić
Podelite vest

Mladi gimnastički šampion iz Prokuplja, Uroš Grujić (13), osvojio je svoju prvu zlatnu internacionalnu medalju pošto je pobedio u preskoku na međunarodnom memorijalnom turniru

„Laza i Marica“ u Novom Sadu. Turnir se tradicionalno održava u spomen na novosadske trenere Maricu Dželetović i Lazu Krstića, a okupio je 287 takmičara iz 36 klubova, koji su došli iz 14 država.

Uroš Grujić, koji je nedavno osvojio šampionsku titulu na razboju i postao vicešampion Srbije u preskoku i na vratilu, ovog puta se okitio zlatom u preskoku,  srebrom na krugovima i bronzom u parteru. Najveći rivali bili su mu Nasko Mikov (Bugarska), Kirn Gašper (Slovenija), Kiralji Patrik (Mađarska) i Artjom Kovaljov (Kazahstan).

Da radost Prokupčana bude veća, potrudili su se dvojica Grujićevih klupskih drugova. Nikola Mitić (10) je osvojio četvrto mesto na krugovima, a Andriji Babiću (14) je pripalo četvrto mesto na konju s hvataljkama.

Lepa vest sa novosadskog Memorijala stigla je i za Nišlije. U uzrasnoj kategoriji do 12 godina, Nemanja Marjanović se prvi put plasirao u finale nekog internacionalnog turnira. Osvojio je četvrto mesto na krugovima i šesto u preskoku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x