Prvomajski praznici Zlatiboru doneli nove rekorde u posećenosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

Prvomajski praznici su iza nas, a na Zlatiboru se sumiraju turistički rezultati nakon četiri praznična dana. Prema podacima hotelijera i ugostitelja, turističkih agencija i tematskih parkova, posećenost Zlatibora nikada nije bila bolja.

Svi podaci govore u prilog činjenici da je Zlatibor i dalje u samom vrhu turističkog prometa Srbije i da je tokom proteklih prvomajskih praznika bio jedna od najposećenijih turističkih destinacija.

Najveća atrakcija Zlatibora, Gold gondola i ovoga puta oborila je rekord u posećenosti. Prvog maja gondolom se vozilo nešto više od 3.000 putnika, što je apsolutni rekord kada je u pitanju broj putnika koji se gondolom vozio tokom jednog dana. Za četiri dana, koliko se ove godine praznovalo, u vožnji gondolom uživalo je preko 8.000 putnika.

Stopića pećina je tokom proteklih praznika opravdala titulu najposećenijeg speleološkog objekta Srbije. Od 29. aprila do 02. maja ugostila je oko 4.000 posetilaca. Velika zainteresovanost tokom četiri praznična dana vladala je i za vodopad u Gostilju i muzej „Staro selo” u Sirogojnu, koji su beležili oko 1.000 poseta dnevno.

Foto: TO Zlatibor

Za vreme prvomajskih praznika i zlatiborski Dino park zabeležio je rekordnu posećenost od kako je počeo sa radom, kroz park je prošlo oko 11.000 posetilaca. Park je radio punim kapacitetom, a lepo vreme omogućilo je da posetioci uživaju u brojnim edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Podjednako veliku pažnju gostiju Zlatibora privukao je i Avantura park u centru turističkog naselja. Preko 1.000 avanturista svih uzrasta oprobalo je svoje veštine na sedam staza različitog nivoa težine i uživalo u avanturističkim sadržajima.

Vodice su tradicionalno omiljeno prvomajsko izletište velikog broja gostiju, pa su tako i ove godine livade i proplanci pokraj Crnog Rzava i Ribničkog jezera bili steište velikog broja zaljubljenika u zlatiborsku prirodu. Na Vodicama se nalazi i nesvakidašnji tematski park „El Paso siti“ koji je tokom praznika ostvario zavidnu posećenost ugostivši oko 2.500 posetilaca.

Foto: TO Zlatibor

Prazničnim rezultatima zadovoljni su kako hoteli, čija je popunjenost, u proseku, bila preko 90% za vreme prazničnih dana, tako i vlasnici smeštaja u domaćoj radinosti. Iz turističkih agencija napominju da je potražnja za jednodnevnim izletima bila izuzetno velika, pa su tokom praznika imali čak do pet polazaka dnevno. Najveće interesovanje bilo je za obilazak Stopića pećine, Sirogojna i Gostilja, zatim Mokre Gore i Tare, a veliki broj gostiju u organizaciji agencija sa Zlatibora posetio je Višegrad i Sarajevo.

Foto: TO Zlatibor

Prazničnu atmosferu na Zlatiboru upotpunila je jedinstvena multimedijalna fontana koja je svake večeri na Kraljevom trgu pružala nesvakidašnji dinamički spektakl na vodi u kome su uživali posetioci svih uzrasta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x