Putin čestitao Vučiću pobedu na izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/MO)
Podelite vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, saopšteno je danas iz Kremlja.

Kako je u poruci naveo ruski lider, rezultati glasanja potvrđuju široku podršku građana zemlje Vučićevom kursu, “u cilju rešavanja hitnih socijalnih i ekonomskih problema i vođenja nezavisne spoljne politike”.

“Očekujem da će vaša aktivnost kao šefa države nastaviti da pomaže jačanju odnosa strateškog partnerstva koji postoje između naših zemalja. To je, naravno, u interesu bratskih naroda Rusije i Srbije”, navodi se u telegramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom pobede na predsedničkim izborima primio čestitke od zvaničnika brojnih zemalja među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Češke Miloš Zeman.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, izbornu pobedu Vučiču su čestitali i hrvatski predsednik Zoran Milanović, predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Janez Janša, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Čestitke su Vućiću uputili i albanski premijer Edi Rama, predsednik Bugarske Rumen Radev, kao i mađarska predsednica Katalin Novak i premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer.

U ime kralja Bahreina Vučiću je čestitku uputio šeik Naser bin Hamad bin Isa al Kalifa, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x