Rade Basta: Umesto rasprave o mojoj smeni skupština treba da raspravlja o uvođenju sankcija Rusiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar privrede Rade Basta ocenio je da Srbija mora jasno da se opredeli da li je iskrena na svom evropskom putu, a da pitanje uvođenja sankcija Rusiji mora da dođe na dnevni red skupštinskog zasedanja umesto rasprave o njegovoj smeni.

Basta je za današnje izdanje lista Danas rekao da je nerazumevanje njegovih “jasnih proevropskih stavova postalo svakodnevica, a jaz u viđenju pravca u kojem Srbija treba da se kreće sve veći”,

“Nekada su pojedinci izjavljivali da se ‘patriotizam ne sipa u traktor’, međutim, izgleda da je došlo do promena u takvim stavovima. Građanima ne trebaju velike političke priče i ‘bratska retorika’ u trenutku kada se dešava rat na tlu Evrope, a agresiju čini rukovodstvo zemlje koju nazivamo ‘bratskom'”, rekao je Basta.

On je kazao da “građanima treba jasna ekonomska politika, puni frižideri, uređen sistem obrazovanja i zdravstva, vladavina prava, mir, stabilnost i tolerancija” i dodao da ga nije iznenadilo što je njegovu smenu tražila stranka iz koje potiče – Jedinstvena Srbija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x