Radikalizacija protesta zemljoradnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Zemljoradnici koji treći dan blokiraju NIS-ovu rafineriju u Novom Sadu za danas su najavili radikalizaciju protesta.

U toku današnjeg dana u četiri navrata – u 11, 12, 13 i 15 časova blokiraće kružni tok na putu Novi Sad-Zrenjanin, koji se nalazi na ulazu u Novi Sad, u neposrednoj blizini rafinerije.

Isti kružni tok blokran je juče na 45 minuta, što je izazvalo dvosatni kolaps u saobraćaju.

Prema najavi, od danas kreće i sinhronizacija protesta širom Vojvodine, a ona podrazumeva istovremenu blokadu svih saobraćajnica na punktovima na kojima se paori nalaze od ponedeljka.

Poručuju da će istrajati, da ne odustaju od svojih zahteva i pozvali su ministarku poljoprivrede da ih obiđe na blokadi.

10.35 dopuna vesti

Đoka Ćurčić iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije koji je na blokadi Rafinerije u Novom Sadu izjavio je da im se osim preko medija niko iz države nije obratio, a da su iz poslovodstva te rafinerije zamoljeni da propuste tri kamiona iz Turske koji su dovezli određene komponente.

Član tog udruženja Vladimir Višić, koji je na blokadi saobraćajnica, rekao je da se sinoć najavila inspekcija da prekontroliše mašine koje je kupio preko konkursa Ministarstva poljoprivrede.

“Nemam nikakav problem, nek dođu, mašine i dokumentacija će im biti predočeni”, rekao je Višić.

10.53. dopuna vesti

Poljoprivrednici iz Aradca i okolnih sela sa teritorije Zrenjanina organizovali su i danas, treći dan zaredom blokade puta Zrenjanin – Novi Sad u trajanju od po sat vremena.

U vreme blokade saobraćaj se odvija starim putem kroz Aradac do Žabaljskog mosta, a kako je Dejan Rakić, poljoprivrdnik iz tog mesta rekao agenciji Beta blokade će danas biti do 17 časova i biće organizovane sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Deo poljoprivrednika iz srednjeg Banata je u Čenti gde je blokiran put Zrenjanin–Beograd kod tog mesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x