Radoičić ‘sklonio’ imovinu za slučaj da bude proglašen krivim

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstscreen Slobodna Evropa
Podelite vest

Bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, tri dana nakon preuzimanja odgovornosti za oružani napad u Banjskoj, ispisao se iz vlasništva u svojoj firmi Inkop i svim povezanim licima, čime je svojim partnerima Žarku i Zvonku Veselinoviću prepustio ceo biznis, piše list Danas.

Radoičić je u petak 29. septembra priznao da je lično organizovao napad na policiju Kosova u selu Banjska 24. septembra, a već u ponedeljak 2. oktobra, sa braćom Veselinović zaključio je ugovor o prenosu udela – bez ikakve nadoknade, kako pokazuje njihov međusobni ugovor zaveden u APR-u u koji je Danas imao uvid.

Najveća i najprofitablinija firma u kojoj je Radoičić do 6. oktobra bio suvlasnik sa 40 odsto učešća je Inkop iz Ćuprije, koji je u 2022. godini ostvario neto dobit od dve milijarde dinara (oko 17 miliona evra).

Pre 2018. godine, kada su Radoičić i Veselinovići postali vlasnici Inkopa, on je, sa 100 odsto učešća, bio u vlasništvu sestre Veselinovića – Dušice Maksimović.

Finansijski izveštaji za prethodnu godinu pokazuju da su preduzeća Radoičića i braće Veselinović u 2022. godini zaradila preko 24 miliona evra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x