Radojičić: Beograđani će dobiti 150 stanica za javne bicikle

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/Pexels
Podelite vest

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će glavni grad dobiti 150 stanica za javne bicikle, na kojima je moguće njihovo iznajmljivanje i parkiranje.

“To će znatno rasteretiti druge vidove javnog gradskog prevoza putnika, a što je u javnom interesu Grada Beograda”, rekao je Radojičić, za Beinfo, navodeći da je Skupština Grada odlučila da Beograđani prvi put dobiju sistem javnih bicikala.

Kako je naveo, “širom sveta gradovi prihvataju inovativan pristup urbanoj mobilnosti, koji se bazira na održivim vidovima javnog prevoza, uvažavajući ‘zelenu hijerarhiju’, odnosno ekološki prihvatljivije vidove kretanja u metropolama”.

“Ukupna vrednost koncesije, čiji je predmet finansiranje, nabavka i postavljanje stanica javnih bicikala jeste oko pet miliona evra, a rok trajanja koncesije je 15 godina”, rekao je Radojičić.

On je precizirao da je trenutno u Beograd 103 kilometra uređenih biciklističkih staza, a Planom održive urbane mobilnosti, planirana je izgradnja još oko 500 kilometara biciklističke infrastrukture u narednih deset godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x