Rakić (DS) o trajanju bolovanja: Vučić ponizio ministarku, ne verujem da je sve bilo deo dogovora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstscreen TV Nova, Utisak nedelje
Podelite vest

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je da prvobitna najava skraćivanja bolovanja bez izlaska na lekarsku komisiju sa 60 na 15 dana nije bila deo nekog šireg dogovora ministarke zdravlja Danice Grujičić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već da je to bila ministarkina inicijativa sa nepoznatim namerama.

“Vučić je to samo iskoristio da se još jednom pojavi kao lažni spasilac i da nas (smanjivanjem bolovanja na 30 dana) sve ‘sačuva’ od zle ministarke koja bi da nam ukine bolovanje. To je njegov način vladanja u kojem mu je doktorka Grujičić, pretpostavljam nenamerno, ‘nabacila loptu'”, rekla je Rakić za list Danas.

Rakić je ocenila da je Vučić tim potezom ponizio ministarku i pred čitavom javnošću pokazao da je ona “niko i ništa u toj vladi, kao ni ostali članovi te vlade”.

Prema njenim rečima, to je još jedan dokaz da se Grujičić “ništa ne pita” u ministarstvu na čijem je formalno čelu, jer “o svemu zapravo odlučuje Vučić”.

“Neka osoba sa ličnim i profesionalnim integritetom bi posle ovog podnela ostavku na mesto ministra zdravlja, ali sumnjam da je aktuelna ministarka od tih”, ocenila je Rakić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x