Rakić (DS): Šole se sastao samo sa predstavnicima vlasti, Kurtijevim partnerom u podizanju tenzija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Skoplje, 11.01.2023. - Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovacevski i savetnik americkog Stejt departmenta Derek Sole sastali su se danas u Skoplju. (BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE)
Podelite vest

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Dragana Rakić ocenila je danas da se visoki savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole u Beogradu i Prištini sastao sa svima koji mogu da budu uzročnici tenzija na Kosovu i da je zbog toga izostao sastanak sa srpskom opozicijom.

Ona je za list Nova navela da na Kosovu postoje međuetnički sukobi i različiti akteri, uzroci i motivi koji te sukobe generišu, umesto da ih otklanjaju.

“Taj problem Šole verovatno pokušava da otkloni tako što će na Kosovu razgovarati sa akterima koji mogu da utiču na smanjivanje napetosti, a to su i vlast i opozicija. Sa druge strane, u Beogradu će se Šole sastati samo sa predstavnicima vlasti koji su Kurtijev partner u podizanju tenzija na Kosovu”, ocenila je Rakić.

Visoki savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole u četvrtak se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, a dan ranije u Prištini sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem, ali i opozicionim strankama i Srpskom listom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x