Rama traži razumevanje za stav Beograda o sankcijama Rusiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Premijer Albanije Edi Rama govori na samitu inicijative "Otvoreni Balkan", danas u vili "Biljana" u Ohridu. Foto: BetaPhoto/Vlada Severne Makedonije
Podelite vest

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju da uvede sankcije Rusiji mogao biti štetan po ceo region i zatražio razumevanje za stav Beograda s tim u vezi.

“Morate da shvatite da je Srbija u veoma različitoj poziciji od drugih zbog svoje istorije, zbog svojih posebnih veza sa Rusijom”, rekao je Rama za briselski portal Politiko.

Albanski premijer je izrazio uverenje da bi Srbija vremenom trebalo da uvede sankcije Rusiji, ali je upozorio da ne treba vršiti pritisak na Beograd, koji u velikoj meri energetski zavisi od Moskve, da to uradi prerano.

“Tražiti od njih da to urade odmah, i to u punom obimu, praktično je nemoguće… To bi bilo samoubistvo za njihovu ekonomiju”, rekao je.

Rama je upozorio da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju mogao biti štetan po stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

“Moramo se ponekad nositi s drugima i razumeti šta se događa, inače ne možemo zadržati ovu zajednicu na okupu za više i bolje ciljeve”, rekao je.

Dodao je da mislim da je Srbija na dobrom putu.

“Naravno, ne brzinom koju bismo želeli, voleli. Ali verujte mi, drugi scenariji su stvarno jako loši za sve, a posebno za ovaj region”, dodao je Rama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x