Raspisan Konkurs za Peti Međunarodni pozorišni susret TAKOVSKE CVETI

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Milanovačko pozorište
Podelite vest

Milanovačko pozorište raspisalo je konkurs „TAKOVSKE CVETI“ – Peti međunarodni susret varoških pozorišta koji će od 9. – 16. jula 2023. godine biti održan u Gornjem Milanovcu.

Pravo učešća na Konkursu imaju pozorišta iz Srbije i Republike Srpske i profesionalne i neprofesionalna pozorišne trupe iz Evrope i sveta.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2023. godine, a pozorišta za Susret mogu da prijave jednu predstavu. Prijava podrazumeva popunjen zvanični formular Susreta i snimak predstave sa kojom se konkuriše. Prijavni formular i Pravilnik Susreta, pozorišta mogu preuzeti sa sajta Organizatora (http://milanovackopozoriste.rs/)
.Zainteresovane trupe, prijave mogu slati elektronskim putem (e – mail: milanovackopozoriste@gmail.com)  ili poštom na adresu MILANOVAČKO POZORIŠTE ; Miloša Velikog 32a ; 32300 Gornji Milanovac.

Učesnike Susreta organizator će objaviti do 11. juna 2023. godine.

Odabir predstava obaviće Branko Knežević, reditelj i glumac Milanovačkog pozorišta, a najbolje među najboljima proglasiće Ivan Pantović, diplomirani glumac.

Nagrada: „TAKOVSKE CVETI” pripašće za najbolju predstavu. Uz plaketu i diplomu „TAKOVSKE CVETI” najboljoj predstavi pripašće i novčani deo nagrade u bruto iznosu od 60.000 dinara (ansambl).  Plaketa i diploma TAKOVSKE CVETI dodeljuju se za: najbolju mušku i žensku ulogu, najboljeg mladom glumca Susreta, kao i najboljoj predstavi po oceni Žirija publike – žirija u senci (za ove plakete i diplome nisu predviđene novčane nagrade).

Troškove puta i transporta snosi svaka pozorišna trupa za svoj ansambl; Svi učesnici Susreta imaju obezbeđenu koktel-zakusku po završenoj predstavi, a pozorišni ansambli koji su udaljeni više od 250 kilometara od Gornjeg Milanovca imaju obezbeđeno prenoćište.

Troškove nagrada, propagande, žirija i ostale troškove Susreta snosi organizator.

Predstave će se izvoditi u Velikoj sali Kulturnog centra – Gornji Milanovac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x