Red fudbala, dobrog sira, čaše vina i slatkiša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS
Podelite vest

Zavičajna kuća narodnog heroja Janka Čmelika i Kuća fudbala u Staroj Pazovi, dvorac Šlos u Golubincima, prvi privatni muzej moderne umetnosti Macura u Novim Banovcima, vinarija Teodos u Surduku, neke su od lokacija koje je grupa novinara i receptivnih turistističkih agencija obišla u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Srbije i domaćina, Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

Na samo tridesetak kilometara od Beograda, na prostoru Opštine Stara Pazova nalaze se brojne znamenitosti, sadržaji, i turističke atrakcije koje mogu biti interesantne kako Beograđanima, tako i domaćim i stranim turistima, ukazuje Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

„Beograd je odavno prevazišao okvire granica svojih opština i u cilju obogaćivanja turističke ponude, važno je da ponudi i mogućnosti za izlete“, ističe Stankovićeva.

Povezujemo velike i male

Privredna komora Srbije, kao najveća poslovna asocijacija, ima ulogu da povezuje male lokalne proizvođače hrane i pružaoce usluga sa turističkim agencijama i velikim kompanijama i da promoviše njihovu delatnost.

Udruženje za turizam PKS je do sada realizovalo posete različitim mestima za predstavnike medija i receptivnih agencija u Srbiji.

„I ovog puta smo to učinili u saradnji sa našim partnerima TO Beograda i TO Stara Pazova, kako bi mogle da se upoznaju sa svim činiocima turističkog proizvoda koji mogu da ponude turistima, ali i kao paket za tim bilding i kongresni turizam. Takođe, svi oni će moći da se predstave i na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu“, rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.

Novinari i predstavnici agencija obišli su staro jezgro Stare Pazove, degustirali „pazovačke kifle i ćufte“, probali ručno rađene čokolade „Srbijanka“ i čuvene slovačke „nadlacke“. Zatim su posetili zavičajnu kuću narodnog heroja Janka Čmelnika, koja predstavlja postavku vezanu za narodno-oslobodilačku borbu, ali i etničke specifičnosti Slovaka, narodnu nošnju i umetnine sa etno motivima.

Sledeća stanica bila je dvorac Šlos u Golubincima, zdanje izuzetne arhitektonske i istorijske vrednosti, u kom su svojevremeno boravili Đorđe Petrović Karađorđe kao i Ludvig van Betoven.

„Presrećni smo da je Opština Stara Pazova prepoznata kao vredan turistički potencijal koji ima šta da ponudi i spremni smo da odgovorimo na zahteve turista iz zemlje i inostranstva, i veoma se radujemo budućoj saradnji u oblasti turizma“, rekla je Dragana Zorić, direktorka Turističke organizacije Stara Pazova.

Nezaobilazna stanica je i čuveni Muzej Macura, prvi privatni muzej moderne umetnosti koji na dve lokacije, u samom Muzeju i Magacinu muzeja, nudi izuzetni vrednu kolekciju umetnina brojnih domaćih i inostranih majstora, a u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, predstavljeni su kapaciteti za smeštaj, sportske pripreme, ali i drugi sadržaji Kuće fudbala.

Jedinstven doživljaj turistima i zaljubljenicima u vina, nudi novootvorena vinarija Teodos u Surduku sa vinogradom na jedinstvenoj lokaciji duž obale Dunava, i vinima autohtonih sorti Krokan, Jagoda i Traminac, dok poslastičarnica „Kod majstora Nikole“, pored brojnih slatkih specijaliteta izrađenih po staroj recepturi, nudi i čuveni kolač „Žanet“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x