Reditelj Filipović: Žele da nas dehumanizuju do kraja, Vučić je koren svih problema

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen N1
Podelite vest

Reditelj Stevan Filipović ocenio je danas da se geslo i moto protesta koji se dešavaju ovih dana u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije može predstaviti u slici “lonca koji kipi” tako da “mora da izađe negde”.

“Ljudi hoće minimum dostojanstva, a oni hoće da nas dehumanizuju, ali mi ne damo da nas dehumanizuju do kraja. Zbog toga mislim da se ovaj protest razlikuje od ostalih protesta i ne mogu da predvidim u kom smeru će ići”, rekao je Filipović za list Danas.

Međutim, dodao je, “kako god išlo i koliko god narod jeste nosilac i kičma ovih protesta, mora da se završi u političkoj areni, mora da se artikuliše”.

Prema njegovim rečima, to bi morao da bude samo jedan zahtev – ostavka predsednika Srbije Aleksandra  Vučića.

“To je koren svih problema. Da li će on da smeni  neke ‘Gašiće’? Pa, ima on deset još gorih ‘Gašića’ koje je doveo tu. To je moje mišljenje, možda grešim, ali mislim da bi trebalo da se artikuliše jako pametno politički sad sve ovo i da se usmeri nekako kako bi došlo do kraja ovom zlu”, naglasio je Filipović

Kako je rekao, to zlo će “uništiti poslednje delove nečeg što smo zvali državom Srbijom i pretvoriti stvarno u tu privatnu firmu te gomile potpuno besprizornih zlih ljudi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x