Redovno zasedanje Sabora SPC od nedelje,14. maja u hramu Svetog Save na Vračaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Arhiva Snimaka printscreen
Podelite vest

Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) počeće u nedelju, 14. maja u Hramu Svetog Save na beogradskoj opštini Vračar, najavila je SPC.

Sabor će početi arhijerejskom liturgijom dok će radni deo zasedanja najvišeg jerarhijskog, crkveno-zakonodavnog i crkveno-sudskog tela početi 15. maja,  dodala je SPC. Reč je o redovnom zasednju tog sabora, koje je, na predlog patrijarha SPC Porfirija, sazvao arhijerejski Sinod SPC.

Sabor će započeti 14. maja “svetom arhijerejskom liturgijom i činom priziva Svetog Duha u hramu Svetog Save na Vračaru”, dodala je SPC.

“Radni deo zasedanja najvišeg jerarhijskog, crkveno-zakonodavnog i crkveno-sudskog tela SPC pod predsedništvom patrijarha Porfirija i uz eparhijskih arhijereja, započeće 15. maja u kripti Hhrama Svetog Save”, dodaje se u saopštenju.

Po proceduri, zasedanje počinje usvajanjem dnevog reda koji čine predmeti dostavljeni od stane Sinoda, a nastavlja se razmatranjem izveštaja o radu eparhijskih arhijereja, centralnih crkvenih tela, organa i zavoda.

Na kraju zasedanja Sabor će izdati saopštenje za javnost, dodala je SPC.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x