Republička rudarska inspekcija o nesreći u rudniku ‘Lubnica’: Radnici propali kroz ugalj u bunkeru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pixabay Ilustracija
Podelite vest

Republička rudarska inspekcija saopštila je danas da je do nesreće u rudniku “Lubnica” kod Zaječara gde su poginula dva radnika, došlo tokom čišćenja “zalepljenog uglja na obodima bunkera”, prilikom kog su radnici naprasno propali kroz ugalj u tom bunkeru.

Ova inspekcija je izvršila inspekcijski vanredni nadzor zbog nesreće koja se dogodila juče i u saopštenju je navela da su radove na čišćenju vršila tri zaposlena, od kojih su dva poginula, dok je treći sa lakšim povredama izvučen iz bunkera.

“Tokom izvođenja radova u bunkeru (…) je vršeno dozirano ispuštanje uglja, usled čega je trebalo da radnici postepeno silaze niz bunker i otkopavaju obode bunkera od zalepljenog uglja. Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su ostali radnici separacije počeli s ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata kako bi što pre oslobodili radnike koji su bili u bunkeru.

U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja i sprovođenje istražnih radnji nadležnih organa, navedeno je u saopštenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x