Restaurisana verzija filma Klakson 28. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jugoslovenska Kinoteka printscreen
Podelite vest

Restaurisana verzija filma “Klakson” (1965) reditelja Vojislava Kokana Rakonjca (1935-1969.) biće 28. decembra premijerno prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci i na Jutjub kanalu Kinoteke.

Film “Klakson“ restaurisan je u Odeljenju za digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke, u “2K” rezoluciji. Nova kopija premijerno će biti prikazana u sali “Makavejev” od 18.00 i 20.30, a na Jutjub kanalu Kinoteke od 21.00.

U tom crno-belom filmu u produkciji Kino kluba “Beograd” igrali su Milena Dravić, Branka Petrić, Olga Spiridonović, Dušan Janićijević, Bekim Fehmiu, Stojan Aranđelović.

Jugoslovenska kinoteka je objavila da će film biti prikazan sklopu programa “Sezona filmskih klasika” u organizaciji Asocijacije evropskih filmskih arhiva i uz podršku Evropske komisije.

Treću godinu zaredom ovaj projekat na besplatnim projekcijama restaurisanih filmova predstavlja klasike, ali i manje poznata filmska blaga iz Evrope, navela Kinoteka na svom sajtu.

Cilj tog projekta je da privuče mlađu publiku filmskom kulturnom nasleđu i da podigne svest o radu evropskih filmskih arhiva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x