Rezultati izbora ponovo na sajtu RIK-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen RIK
Podelite vest

Rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji, održanih 17. decembra, ponovo su dostupni na sajtu Repubiličke izborne komisije (RIK), nakon što su nestali tokom noći. Razlog zbog kog su rezultati nestali još uvek nije poznat.

Član RIK-a Rodoljub Šabić rekao je za portal N1 da nema objašnjenje, niti da može da pretpostavi šta bi mogao biti logičan razlog nestanka rezultata.

“To je još jedna od bizarnih stvari koje unose dodatne sumnje u već sumnjom opterećeni izborni proces”, kazao je Šabić.

Članica Gradske izborne komisije (GIK) Sofija Mandić ocenila je da su rezultati vraćeni na sajt RIK-a “najverovatnije zbog reakcije javnosti”.

Na sajtu RIK-a u okviru opcije “Rezultati izbora” od noćas do jutros u 10 sati navodio se samo broj upisanih birača 6.500.666 i broj biračkih mesta 8.273, dok se za broj izašlih birača i broj obrađenih mesta nalaze samo nule.

Na mestu gde se nalazio broj osvojenih glasova na izborima za narodne poslanike i procenat osvojenih glasova po izbornim listama svuda su bile ispisane nule ili su se nalazila prazna polja. Republička izborna komisija na sednici održanoj 12. januara usvojila je ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x