RIK doneo pet odluka za predstojeće parlamentarne i izbore za predsednika Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Republička izborna komisija Foto: rik.parlament.gov.rs
Podelite vest

Republička izborna komisija (RIK) je na sednici održanoj 15. februara 2022. godine donela pet odluka po kojima će se postupati u procesu vanrednih parlamentarnih i redovnih izbora predsednika Republike, najavljenih za 3. april 2022. godine.

Na sednici RIK-a u Beogradu doneta je Odluka o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine za izbore raspisane za 3. april 2022. godine.

RIK je doneo Odluku o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

Na sednici je doneta Odluka o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine. Glasački listić će biti na papiru sive boje, a kontrolni listić na papiru ljubičaste boje.

Donete su i odluke o utvrđivanju boje glasačkog lističe i boje kontrolnog listića za proveru ispravnosti glasačke kutije na izborima za predsednika Srbije. Glasački listić će biti na papiru plave boje, a kontrolni listić će biti na papiru boje cigle.

RIK je usvojio i Odluku o davanju saglasnosti za određivanje biračkih mesta sa više od 2.500 i manje od 100 birača na predstojećim izborima.

Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x