Roditelj đaka škole Vladislav Ribnikar: Većina roditelja neće od srede slati decu u školu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
Podelite vest

Većina roditelja dece iz osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, neće od srede slati svoju decu nazad u školu jer smatraju da je za to isuviše rano, rekao je  otac učenika prvog razreda te škole Vojin Šaljić.

On je, sinoć tokom uključenja u “Utisak nedelje” na Televiziji Nova saopštio stav većine članova Saveta roditelja te škole a koji je održan, preneo je portal Nova.rs.

Napomenuo da to nije zvaničan stav Savete roditelja u celini ali, kako je kazao,  jeste osluškivanje potrebe dece i roditelja za načinom rešavanja situacije”.

Kazao je i da je “gotovo 60 odsto roditelja zauzelo stav da se u tu zgradu deca neće vraćati od srede”, te da traže rekonstukciju zgrade i preuređenje da deca ne dožive ponovo tu traumu.

Prema njegovim rečima, postoji saglasnost da treba integrisati zajednicu u celinu, da se krene sa grupnim radom, da se odeljenje okupi, da se izmeste iz mesta događaja, dok se škola renovira.

Dodao je da je argument predstavnika ministarstva prosvete da treba da dođu u sredu, da će tu biti psiholozi da dođu da razgavaraju,…

“Izneli su jasan stav da je povratak u školu nužan, neophodan i jedino moguće rešenje sa čim nismo saglasni”, ponovio je Šaljić.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić je rekao ranije da se učenici te škole od srede, 10. maja vraćaju u školu, ali ne uobičajenoj nastavi, već će im, kako je naveo, biti pružena pomoć stručnjaka.

On je za RTS objasnio da će učenicima pomoć pružiti stručnjaci “u okviru tima koji je formiran za krizne intervencije”, te dodao da je formiran tim “koji će đacima, roditeljima i zaposlenima pružiti psihološku pomoć”.

“Struka je rekla da je povratak dece rutini, najvažniji u narednom periodu”, naveo je Pašić.

Maloletni učenik te škole je 3.maja ubio hicima iz pištolja osam učenika i školskog čuvara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x