Roditelji osnovaca iz Ravnog Sela bore se za promenu izdavača udžbenika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.P.
Podelite vest

Roditelji učenika Osnovne škole “Branko Radičević” u Ravnom Selu, pored Vrbasa, bore se za promenu izdavača udžbenika koje koriste njihova deca, ali već godinu dana nailaze na otpor rukovodstva škole.

Zahvaljujući “Inicijativi roditelja Ravnog Sela za besplatne udžbenike” i Fondaciji Kavčić, deci drugog i viših razreda ove škole obezbeđen je sponzor i dodeljeni su udžbenici, međutim, pojedini nastavnici škole “Branko Radičević” odbijaju da predaju uz pomoć tih udžbenika, piše list Danas.

Roditelj dvoje dece učenika te škole Miloš Jokić objasnio je da prvaci imaju besplatne udžbenike.

“Imam dve bliznakinje, komplet za dete u drugom razredu je 12.500 dinara, dakle za moju porodicu je izdatak od 25.000 dinara. Udžbenici Fondacije Kavčić su 2.000 dinara, što je ogromna razlika. Anoniman donor kupio je za naš razred 22 kompleta udžbenika koji su dodeljeni učenicima i oni sada uče iz njih”, rekao je Jokić Danasu.

Naveo je da se situacija toliko zakomplikovala da je jedna učiteljica napustila razred i došla je duga, koja nema ništa protiv da predaje po novim udžbenicima.

Roditelji su poslali dopis resornom ministarstvu i pokrajinskim institucijama, ali je tada, istakao je Jokić, krenuo još veći pritisak i par roditelja iz razreda je odustalo.

Roditelji misle da se iza cele situacije krije određeni finansijski interes, ali i da moraju biti spremni da idu do kraja u svojim zahtevima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x