Roditelji preminulog dečaka (3) neće moći na sahranu, ostaju u zatvoru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. Pixabay.com
Podelite vest

Nišlije T.S. (32) i G.S. (46), roditelji trogodišnjeg dečaka koji je preminuo usled opekotina 28. januara, neće moći da prisustvuju sahrani sina, pošto su sudije Osnovnog i višeg suda u Nišu odlučile da ih ne puste iz pritvora.

Dečakova majka nalazi se u pritvoru jer nije pružila detetu neophodnu pomoć kad je zadobilo opekotine po čitavom telu, već je pozvala Hitnu pomoć tek kad je mališan preminuo u iznajmljenom stanu njene majke.

Dečakov otac nalazi se u zatvoru od novembra prošle godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet narkotika i nedozvoljene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija. U njegovoj kući u niškom naselju Apelovac pronađeno je 48 stabljika marihuane, pištolj i okvir sa municijom za automatsku pušku.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu je 2. februara odbio predlog advokata koji zastupa oca da mu se ukine pritvor. Na isti način postupio je i sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji je odlučivao o pritvoru njegove supruge.

Centar za socijalni rad u Nišu bio je spreman da preuzme organizaciju i troškove sahrane deteta ali su se u međuvremenu javili rođaci i prijatelji njegovih roditelja koji su obavezu da mališana isprate na poslednji počinak. Sahrana bi trebalo da bude održana ove nedelje u jednom selu u okolini Niša.

Institut za sudsku medicinu obavio je obdukciju detetovog tela a nalaz će biti upućen Osnovnom javnom tužlaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, mališan je preminuo od teških opekotina koje je zadobio leđima, grudima, stomaku i ekstremitetima ali ne i po dlanovima i stopalima, što navodi na zaključak da je bio u stojećem stavu kada je povređen.

Međutim, jedinstveno je mišljenje stručnjaka da je za nastanak tako teških opekotina bilo neophodno da dečak bude u kontaktu za vrelom tečnošću izvesno vreme. Na taj način dovedene su u sumnju tvrdnje majke i bake da se dete samo poparilo tako što je odvrnulo slavinu sa vrućom vodom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x