Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Ona je u pisanoj izjavi navela da to znači da će “televizije sa nacionalnom frekvencijom moći 24 sata, sedam dana u nedelji da emituju rijaliti”.

Prema njenim rečima, prethodni pravilnik predviđao je minimum 20 procenata kvalitetnog program i dodala da televizije sa nacionalnom frekvencijom imaju obavezu da edukuju građane.

“Dosadašnji izveštaji REM već su pokazivali da televizije sa nacionalnom frekvencijom ne emituju kvalitetan sadržaj u dovoljnoj meri ili ga ne emituju uopšte. Iako je sama činjenica nepoštovanja pravila sasvim dovoljna za reagovanje REM, to se nije desilo, niti su oduzimane dozvole takvim televizijama niti su izricane opomene i kazne”, izjavila je Rokvić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x