RTS raspisala konkurs za direktora televizije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook RTS
Podelite vest

Radio televizija Srbije (RTS) raspisala je konkurs za direktora televizije i glavne i odgovorne urednike Informativnog programa, Кulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa.

Novi direktor RTS, kao i glavni i odgovorni urednici, biraju se za period od četiri godine.

Od kandidata za direktora RTS-a se traži da je “istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti”, znanje jednog svetskog jezika, i sa najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.

Кandidati za direktora Televizije Srbije i za glavne i odgovorne urednike  programa ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu “Politika”, Službenom glasniku i na sajtu RTS-a.

Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike ovih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, biće raspisan novi javni konkurs.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x