RTS: Zlonamerno povezivanje predstavnice Srbije na Evroviziji sa političkom situacijom u svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Radio televizija Srbije (RTS) odbacila je danas kao “neprimerene insinuacije” navode na društvenim mrežama u kojima se nastup predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije povezuje s podrškom ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Prethodno su pojedini korisnici Tvitera zatražili da se srpskoj predstavnici Konstrakti zabrani učešće na toj manifestaciji jer jedan od stolova u njenom spotu podseća na latinično slovo Z, simbol koji ruska vojska koristi u operaciji u Ukrajini.

“Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je “učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno”.

“Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu”, stoji u saopštenju RTS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x