Ruska tv: Šojgu u inspekciji ruskih snaga u Ukrajini

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FILE - In his photo taken and released by Russian Defense Ministry Press Service on Thursday, June 8, 2023, Russian Defense Minister Sergei Shoigu inspects the preparation of equipment and weapons for shipment to the zone of the special military operation at the arsenals and storage bases of the Western Military District at an undisclosed location in Russia. (Russian Defense Ministry Press Service via AP, File)
Podelite vest

 Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je bio u inspekciji ruskih snaga u Ukrajini, javio je državni tv kanal Rosija-24.

To je prvo pojavljivanje Šojgua u javnosti nakon pobune paravojne grupe Vagner.

Kako se navodi u izveštaju, Šojgu je na komandnom mestu ruskih snaga u Ukrajini “održao sastanak sa starešinama” jedne od jedinica.

Ministar je na sastanku podvukao značaj “efikasnog otkrivanja i uništavanja” neprijateljskih sistema naoružanja i vojnika, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Od petka uveče do subote uveče vođa grupe Vagner Jevgenij Prigožin predvodio je oružanu pobunu sa ciljem da sruši komandu vojske sa kojom je nekoliko meseci bio u sukobu.

Prigožin je obećao da će “osloboditi ruski narod”, a Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova je optužuje da su žrtvovali hiljade ljudi u Ukrajini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x