Ružić: Sledeći sastanak Radne grupe oko 9. decembra, predlog mera 19. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je  da će sledeći sastanak Radne grupe za prevenciju nasilja u školama biti održan za desetak dana, oko 9. decembra.

Ružić je za TV Pink rekao da bi predlog mera za prevenciju nasilja trebalo da bude gotov oko 19. decembra, u zavisnosti da li će biti predloga promena zakona ili ne.

“Važno je da se smisle modeli da se ‘utegne’ sistem. U Radnoj grupi su stručnjaci, ljudi iz ministarstva, sekretari škola, predstavnici sindikata. Nasilje je veoma kompleksan društveni problem i svi moramo da se borimo protiv njega”, rekao je danas ministar.

On je napomenuo da nasilje mora da se prijavljuje, ali ne medijima, već školi, pa i Ministarstvu prosvete.

“Problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergijom svih aktera. Moramo se baviti prevencijom, jer nije poenta samo izbaciti dete iz škole”, smatra Ružić.

Povodom štrajka podrške prosvetnih sindikata nastavnici iz Trstenika i u drugim slučajevima nasilja prema prosvetarima, najavljenog za danas u podne u Beogradu, Ružić je rekao da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

“Manjak mudrosti je što ne vidim razlog da se zakon krši i da se sindikat konfrontira sa Ministarstvom prosvete, jer ne treba doću u situaciju da se vidi da li je zakon prekršen, pa da moraju da se izriču sankcije”, rekao je Ružić.

On je dodao da sindikati moraju da “nađu meru” u iskazivanju svog stava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x