Ružić traži preispitivanje sadržaja udžbenika biologije u delu o rodnom identitetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Ministar prosvete Branko Ružić zatražio je od Nacionalnog prosvetnog saveta da ponovo ispita i da stručno mišljenje o sadržaju udžbenika biologije za osmi razred u delu koji se odnosi na “raznovrsnost biološke osnove pola i polnih karakteristika”, saopšteno je.

Po navodima resornog ministarstva, Ružić je uputio zahtev “zbog polemike koja je prethodnih dana prisutna u javnosti” a pošto je patrijarh srpski Porfirije juče zatražio povlačenje udžbenika koji kako je ocenio, nameću LGBT ideologiju.

“Zahtevao sam da se Nacionalni prosvetni savet ponovo izjasni i da svoju stručnu ocenu o tome da li je takav program u skladu sa naučnim teorijama koje prihvataju i po kojima rade biološki fakulteti, da li se i kroz njih odražava nacionalni interes, i pre svega, da li je to u najboljem interesu po obrazovanje naše dece”, naveo je ministar.

Dodao je da podržava stav da je potrebno učiti decu o toleranciji i međusobnom poštovanju, razumevanju različitosti i prihvatanju istih, ali kako je rekao, na bazi priznatih naučnih teorija i u skladu sa politikama države u kojoj živimo.

“Upravo struka mora da se pita zbog kompleksnosti procesa i važnosti da damo najveći kvalitet obrazovanja našim učenicima”, naveo je Ružić

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x