Šabac odličan primer podrške porodicama sa decom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić prisustvovala je u Šapcu obeležavanju 14 godina postojanja Fondacije „Humano srce Šapca“, ističući da je ovaj grad odličan primer podrške porodicama sa decom, što za rezultat ima i povećanje broja rođene dece.

Kisić je precizirala da je za ovu godinu izdvojeno 30 miliona dinara za novorođenu decu i četiri miliona dinara za pakete za novorođenčad, a u toku prošle godine rođeno je nešto više beba u odnosu na prethodnu, konkretno 1.137.

Takođe, kako je dodala, Šabac je izdvojio značajna finansijska sredstva za podršku porodicama, kao i svima koji tek žele da se ostvare kao roditelji.

Ministarka je iskazala zahvalnost pomenutoj fondaciji i Ruži Popović na kontinuiranoj podršci onima kojima je potrebna pomoć, navodeći da oni svaki dan svojim aktivnostima pokazuju veliku humanost i dobrotu.

Hvala što pomažete porodicama koje imaju decu, često mnogočlanim porodicama kojima je potrebna podrška. Znamo da su mnoga deca završila školovanje, prvi put otišla na letovanje i zimovanje, kao i da su mnoga dobila krov nad glavom zahvaljujući vašoj podršci i pomoći, poručila je Kisić.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da su Fondacija „Humano srce Šapca“ i Ruža Popović primer svima kada je u pitanju humanost i dobrota.

Popović je svojim delima svih ovih godina pokazala dobrotu, humanost i posvećenost. Grad izdvaja ogromna sredstva za socijalnu zaštitu, ali primeri ovakvih organizacija i ljudi koji se bave stanovnicima ne samo Šapca, već i čitavog Mačvanskog okruga, jesu nešto što čini dodatnu vrednost, naveo je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x