Šabić: Odgovornima za potonuće Fristajlera moguća višegodišnja kazna zatvora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Rodoljub Šabić, foto:BetaPhoto/Milan Obradović/DS
Podelite vest

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je večeras da odgovorne za potonuće splava “Fristajler” u Beogradu u novogodišnjoj noći može očekivati i višegodišnja kazna zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti na mestu okupljanja više ljudi.

Šabić je za portal Danas.rs istakao da bi te sumnje moralo da ispita tužilaštvo, ali je ocenio da to u Srbiji ipak “ne zavisi samo od zakona”.

“Sreća je da je incident ipak prošao bez teških, tragičnih posledica. Ali ako je na splavu bilo više ljudi nego što je dozvoljeno ili je incident posledica nepostupanja po drugim propisima ili tehničkim merama zaštite, makar i iz nehata, postoje osnovi sumnje u krivično delo izazivanja opšte opasnosti”, rekao je Šabić.

On je istakao da na taj događaj ne bi trebalo gledati samo kroz prizmu odgovornosti za taj konkretan slučaj i naglasio da je to upozorenje da su mogući i drugi, slični incidenti.

“Već skoro deceniju slušamo priče vlasti o nekakvom uvođenju reda u stanje sa splavovima. Prazne prče, bez ikakvih realnih efekata”, kazao je Šabić.

Prema njegovim rečima, građani su suočeni sa “haosom i velikom nepoznanicom” o poštovanju propisa i stvarnom stanju stvari na obalama Beograda, kao i sa tim da li ima rizika po njihove živote.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x