Sajam automobila u niškom Čairu od 23. do 25. septembra (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Direktor Sajma automobila Oliver Paunović i graonačelnica Niša Dragana Sotirovski
Podelite vest

Sajam automobila “Auto moto fest Niš” biće održan od 23. do 25. septembra u hali “Čair”, najavili su danas organizatori te manfestacije, predstavnici “City marketing centra”.

Direktor sajma Oliver Paunović rekao je da se ta manifestacija, posle dve godine pauze zbog epidemije korona virusa, vraća u halu “Čair”.

“Ovu manifestaciju organizujemo 13. put zaredom. Imaćemo 15 brendova automobila, izlagače opreme za automobile, banke i lizing kuće”, kazao je Paunović na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Podsetio je da sajam automila svake godine okupi veliki broj posetilaca i da je najposećenija privredno-turistička manifestacija u Nišu.

Menadžer sajma Saša Đorđević rekao je da ta manifestacija prati trendove na evropskom tržištu, tako da će oko 40 odsto postavke biti iz električnog i hibridnog programa.

“Svi izloženi automobili biće niške premijere, ali ćemo imati i jednu svetsku premijeru, radi se o ‘mercedesu’ T klase. Imaćemo i balkansku premijeru, a to će biti automobil ‘opel grendland'”, istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, srpske premijere imaće automobili “ford mustang”, “citroen C5” i “folksvagen tajgo”.

Đorđević je kazao da će platou ispred hale “Čair” biti izložena terentna i dostavna vozila, kao i par “test” vozila koje će posetioci moći da provozaju.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska rekla je da se nada da će za koju godinu Sajam automobila biti organizovan u Ekspo centru koji grad namerava da gradi sa privatnim partnerom.

“Odredili smo lokaciju za gradnju na ‘Loznom kalemu’ kod Niške Banje i uradili uz pomoć Evropske unije projektno-tehničku dokumentaciju. Čekamo nekoga ko je zainteresovan da sa gradom napravi taj objekat”, izjavila je Sotirovski.

Radno vreme sajma bića od 10.00 do 20.00. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za organizovane posete 10 ili više ljudi, košta 200 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x