Sajam jagodičastog voća u Beogradu od 29. juna do 2. jula

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Belgrade Berry Festival
Podelite vest

Prvi sajam jagodičastog voća biće održan u Beogradu od 29. juna do 2. jula, najavila je danas Privredna komore Srbije (PKS).

“Ideja ‘Belgrade berry’ festivala je da se predstavi ono po čemu je Srbija poznata u svetu, a to je bobičasto i jagodičasto voće odnosno malina, jagoda, borovnica i kupina. To je sve ono što izviozimo u velikim količinama i po čemu smo se pozicionirali kao zemlja velesila”, izjavio je na konferenciji za novinare predstavnik PKS Veljko Jovanović.
Pokrovitelji festivala su PKS i Nemačka razvojna saradnja u Srbiji (GIZ), a partneri su Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo poljoprivrede.

U okviru te manifestacije će 29. juna biti organizovan Berry karneval sa platoa Trga Republike do Kalemegdana, a glavnog sajamskog dana, 2. jula na Savskoj promenadi biće zvanično otvoren festival, umetnička radionica akademskog slikara Ivana Kocića koji od starih igračaka za decu pravi umetnička dela.

Tokom festivala biće organizovane i edukativne radionice  o budućnosti održive proizvodnje hrane i dodela nagrada najboljim izlagačima i kompanijama. Takođe će biti organizava promocija programa “Stvaramo u Srbiji” u Srbiji u okviru kojeg se dodeljuje žig “Čuvarkuća” koji je garancija kvaliteta i domaće proizvodnje.

Predstavnica GIZ-a Zagorka Marković rekla je da je organska poljoprivreda fokus njihovog projekta već više od 15 godina.

“Mi smo sa PKS radili puno različitih aktivnosti, pri tome se naš fokus pomera sa organske na isključivo održivu poljoprivredu. U tom smislu veoma smo radosni što ćemo podržati jedan inovativni koncept”, rekla je ona.

Ona je naglasila da će fokus na festivalu biti i zelena transformacija, kao i edukacija gradjana o održivoj poljoprivredi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x