Sajam turizma šansa za oporavak turističke privrede

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS
Podelite vest

Predstavnici turističke privrede Srbije predstavili su svoje potencijale na 43. Međunarodnom sajmu turizma koji se ove godine održava pod sloganom ” Između planina i mora”.

Na štandu Privredne komore Srbije (PKS) svoju turističku ponudu i proizvode predstavilo je šesnaest izlagača među kojima su predstavnici turističkih organizacija, hotela, restorana, kompanije koje se bave iznajmljivanjem i prodajom kamp-prikolica kao i proizvođači kozmetike za putovanja.

U okviru programa sajamskog nastupa organizovani su i poslovni susreti u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva.

Poslovni sastanci koje na Sajmu turizma tradicionalno organizuje PKS izazvali su veliku pažnju pa se za njih već prijavilo 360 kompanija, a na izložbenom delu štanda predstavilo se šesnaest naših kompanija, rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS. Ona je dodala da se poslovni susreti organizuju u saradnji sa  Evropskom mrežom preduzetništva.

 “Budući da imamo ogroman broj prijavljenih kompanija, očekujemo dosta sastanaka. Takođe očekujemo i veliki broj posetilaca iz Beograda i Srbije, ali što je veoma važno i studenata, koji će jednoga dana naći posao upravo u jednoj od ovih kompanija”, rekla je Maljković.

Predsednik Grupacije turističkih agencija Privredne komore Srbije Dragomir Ćoso, izjavio je da su agencije za posetioce sajma pripremile veliki broj akcija i znatne popuste.

“Neki iznose 30 evra po aranžmanu ali ima i popusta od 35 odsto na letnje aranžmane”, kaže on.

Foto: PKS

Prema njegovim rečima ovogodišnji sajam turizma je veoma važan za sve iz turističke branše, jer dolazi posle najveće krize kroz koju je turizam prošao.

“Sajam turizma je i dobro mesto da se vidimo sa našim kolegama i partnerima iz drugih zemalja i zato je tu i B2B ugao koji služi da i oni koji nemaju štand na sajmu mogu da održe sastanak sa partnerima koji ih zanimaju”, kaže Ćoso.

Nenad Andrić direktor kompanije Etno kamp koja se bavi iznajmljivanjem kamp prikolica kaže da postoji veliko interesovanje za ovaj proizvod i dodaje da je posebno interesovanje vladalo za vreme pandemije i karantina.

Na sajmu se po prvi put predstavila i kompanija Esensa sa svojim kozmetičkim proizvodima namenjenim putovanjima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x